4T PRIMÀRIA. TEATRE PRINCIPAL

 

El passat dijous 14 de març, els i les alumnes de 4t de primària de l’escola Cor de Maria, van visitar el Teatre Principal de la ciutat.1

Van iniciar la visita entrant pel moll de càrrega, on els esperava la Marta, la guia que els va acompanyar durant tot el recorregut.

Només començar, ja els van avisar que era dia d’estrena d’una obra teatral i, per tant, havien de moure’s en absolut silenci.

Van entrar a l’escenari on els van ensenyar el funcionament dels focus i la nomenclatura que fan servir els tècnics. També van poder baixar al sota escenari, on van comprovar la bona sonoritat de l’espai. En ordre, van arribar a la cabina de so i des d’allí es van dirigir al camerinos. La seva sorpresa va ser màxima quan es van trobar amb la directora i els actors que havien de representar l’obra. Van poder comprovar de primera mà els nervis que comporten l’estrena d’una obra. Tot seguit van passar pel bar, on van haver de passar en fila índia, sense trepitjar al terra acabat de fregar. També els van explicar anècdotes i notícies curioses que, al llarg del temps, han succeït en el nostre teatre.

Sense adonar-se’n ja tornaven a ser dalt de l’escenari on ja estava tot a punt per començar l’obra. A correcuita van haver de dissimular i posar-se guarniments per passar desapercebuts en el moment d’obrir-se el teló.

La sorpresa va ser màxima quan van descobrir que els autèntics actors i actrius de l’obra van ser tots els nens i les nenes del curs.